جنگ نرم
ژوزف نای استاد مطرح علوم سیاسی بزرگترین نظریهپرداز جنگ نرم است. نای در مورد قدرت نرم مینویسد: قدرت نرم توجه ویژه به اشتغال ذهنی جوامع دیگر از طریق ایجاد جاذبه است و زمانی یک کشور یا یک جامعه به قدرت نرم دست مییابد که بتواند اطلاعات و دانایی را به منظور پایان بخشیدن به موضوعات مورد اختلاف به کار بندد و از اختلافات به گونهای بهره برداری نماید که حاصل آن گرفتن امتیاز باشد. یکی از نمونههای قدرت نرم میتواند کاربرد رسانههای جمعی در مناقشات باشد، رسانه میتواند جایگزین فشار نظامی گردد. در اینجا ما دیگر شاهد اعمال زور و اجبار نیستیم، بلکه اقناع افکار عمومی از طریق جنگ رسانهای صورت میگیرد.
جنگ سایبری از زیر مجموعه های جنگ نرم است.
جنگ روانی، جنگ رایانهای، اینترنتی، براندازی نرم، راهاندازی شبکههای رادیویی و تلویزیونی و شبکهسازی از اشکال جنگ نرم هستند. جنگ نرم در پی از پای درآوردن اندیشه و تفکر جامعه هدف است تا حلقههای فکری و فرهنگی آن را سست کند و بمباران خبری و تبلیغاتی در نظام سیاسی اجتماعی حاکم تزلزل و بیثباتی ایجاد کند.
فضای سایبر، فضایی است مجازی که به واسطه ابزاری غیرفیزیکی، کارکردی دوگانه دارد: هم باعث ارتقاء سطح فکری و هم باعث تشویش اذهان عمومی و شست و شوی مغزی میشود.
عرصه رسانههای نسل سوم فضای بهتری برای جنگ نرم با دشمن است؛ چرا که امروزه فضای ارتباط اجتماعی زیادی در اینترنت ایجاد شده و جمعهای مجازی فراوانی در اینترنت به وجود آمده که فرهنگهای سنتی و مذهبی و خرده فرهنگهای جدید و زیادی را گردهم آورده است.
با ما در ارتباط باشید: cyberwar@bismillah.com